Lange lading borden

Lange lading bord

BESTELLEN
lange lading bord kunststof 50x50 cm
 • Beschrijving

✅ 50x50 cm.

✅ Kunststof met 2 gaten.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Lange lading bord

BESTELLEN
lange lading bord aluminium 50x50 cm
 • Beschrijving

✅ 50x50 cm.

✅ Aluminium met 4 gaten.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Lange lading borden

Een bord voor je uitstekende lading nodig? Bij VerbodsbordenOnline.nl ben je hiervoor aan het juiste adres. We hebben twee verschillende lange lading borden in ons assortiment.

Het kunststof markeringsbord met een afmeting van 50x50 cm is voorzien van 2 gaten om het bord goed mee vast te zetten. Dit bord is wat lager geprijsd dan onze aluminium lange lading bord. Deze is net wat steviger dan de kunststof variant en is bovendien voorzien van 4 gaten in iedere hoek, zodat je het lange lading bord nog beter kunt bevestigen.

uitstekende lading bord

Deze verkeersborden zijn van de hoogste kwaliteit en daarnaast officieel goedgekeurd. Je kunt er door heel Europa mee reizen.

Wanneer heb je nu eigenlijk een lange lading bord nodig? Wanneer de lading aan de zijkanten meer dan 20 cm uitsteekt dien je een markeringsbord te gebruiken. Aan de achterzijde mag je lading maximaal 1 meter uitsteken. Wanneer dit meer is, dien je een lange lading bord te voeren op je auto. Met een markeringsbord mag je lading niet meer dan de helft van de lengte van je auto uitsteken of niet meer dan 5 meter.

Belangrijk om te weten is dat wanneer je 's nachts met het lange lading bord rijdt, je verplicht bent om een rood licht te voeren bij het markeringsbord wanneer deze zich achter de auto bevindt. Een wit licht dien je te voeren wanneer het bord aan de voorzijde van je auto is. 

In een aantal Europese landen is het ook verplicht om het bord te gebruiken op je fietsendrager of caravan. Het is raadzaam om voordat je op vakantie gaat dit goed uit te zoeken. Wanneer je binnen Italië reist, is het sowieso verplicht om een bord met 5 rode strepen te voeren.

 lange lading bord op camper

We hebben de lange lading borden ruimschoots op de voorraad en kunnen deze dan ook binnen één werkdag aan je uitleveren. Ze worden stevig verpakt en zullen gegarandeerd onbeschadigd bij je worden thuisbezorgd.

Kies uit één van onze 7 betaalmethodes, waaronder ook de optie om je bestelling achteraf te betalen. In dat geval heb je de mogelijkheid om de factuur binnen 14 dagen aan ons over te maken.

Toch niet helemaal tevreden met het rood/witte markeringsbord? Het is bij ons geen enkel probleem om het bord weer retour te sturen naar ons. We bieden je namelijk 100% retourgarantie. Klik hier voor de retourprocedure

Wanneer je op de snelweg rijdt en een vrachtwagen passeert met een opvallend langwerpige lading, zie je waarschijnlijk een groot, geel bord met het opschrift "Lange Lading." Deze borden zijn niet alleen een herkenbaar beeld op de weg, maar ze dragen ook bij aan de veiligheid van iedereen op de weg. In deze blog gaan we dieper in op de essentie van lange lading borden en waarom ze van cruciaal belang zijn voor de transportindustrie.

Wat is Lange Lading?

Lange lading, zoals de naam al aangeeft, verwijst naar vracht die langer is dan de standaardafmetingen van een vrachtwagen of trailer. Dit kan variëren van lange buizen, balken, en pijpen tot grote houten panelen of andere uitzonderlijk lange objecten. Het vervoer van lange ladingen vereist gespecialiseerde voertuigen en zorgvuldige planning om ervoor te zorgen dat de vracht veilig en efficiënt wordt getransporteerd.

Het Belang van Lange Lading Borden

Lange lading borden zijn van cruciaal belang voor de veiligheid op de weg. Ze vervullen meerdere functies:

 1. Waarschuwing voor Andere Weggebruikers: Het primaire doel van lange lading borden is om andere bestuurders te waarschuwen voor de aanwezigheid van een voertuig dat een lange lading vervoert. Dit geeft andere weggebruikers de nodige informatie om hun rijgedrag aan te passen en gepaste afstand te houden.

 2. Aanduiding van Gevaar: Lange ladingen kunnen potentieel gevaarlijk zijn als ze niet goed worden vervoerd. Door middel van deze borden wordt aangegeven dat extra voorzichtigheid geboden is bij het inhalen of passeren van het voertuig met de lange lading.

 3. Informatie voor Hulpdiensten: In geval van een ongeval of een noodsituatie kan de aanwezigheid van een lange lading bord hulpdiensten helpen om snel en adequaat te reageren, aangezien ze op de hoogte zijn van de specifieke aard van de vracht.

Verantwoordelijkheid van de Chauffeur

Het tonen van een lange lading bord is niet alleen een wettelijke vereiste, maar het komt ook neer op verantwoordelijkheid van de vrachtwagenchauffeur en het transportbedrijf. Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg, boetes en mogelijke aansprakelijkheid bij ongevallen.

Chauffeurs van voertuigen met lange ladingen moeten niet alleen ervoor zorgen dat het juiste bord wordt getoond, maar ze moeten ook zorgen voor de juiste bevestiging van de lading om verschuivingen of vallen te voorkomen. Regelmatige inspecties en veiligheidsmaatregelen zijn van essentieel belang om de veiligheid van de weg en de lading zelf te waarborgen.

Conclusie

Lange lading borden spelen een cruciale rol in het veilig vervoeren van buitengewoon lange vracht op onze wegen. Ze waarschuwen andere weggebruikers voor mogelijke gevaren en dragen bij aan een veiliger transportproces. Het is de verantwoordelijkheid van zowel vrachtwagenchauffeurs als transportbedrijven om ervoor te zorgen dat deze borden correct worden gebruikt en dat alle veiligheidsvoorschriften worden nageleefd.

Dus, de volgende keer dat je een vrachtwagen met een lange lading passeert en dat opvallende gele bord ziet, besef dan dat dit bord niet alleen een visuele herinnering is, maar ook een teken van verantwoordelijkheid en veiligheid op de weg. Laten we allemaal onze rol spelen in het waarborgen van een veilige en efficiënte transportindustrie.

Lange ladingen zijn vracht die qua afmetingen langer zijn dan een standaard vrachtwagen of vrachtwagencombinatie kan vervoeren zonder speciale voorzieningen. Het transporteren van lange ladingen vereist speciale aandacht, planning en vaak ook speciale vrachtwagens of trailers. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het vervoeren van lange ladingen:

 1. Speciale Trailers: Voor het vervoer van lange ladingen worden speciale trailers gebruikt, zoals uitschuifbare trailers, flatbedtrailers of speciale transporteenheden die zijn ontworpen om de lading veilig te kunnen vervoeren.

 2. Wettelijke Voorschriften: De transportregels en wetgeving variëren van land tot land en zelfs van staat tot staat. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de wettelijke voorschriften met betrekking tot het vervoer van lange ladingen in de regio waarin je opereert. Dit kan betrekking hebben op zaken als maximale lengte, breedte, hoogte en gewicht van de lading.

 3. Ladingbeveiliging: Het correct beveiligen van lange ladingen is van vitaal belang om te voorkomen dat ze tijdens het transport verschuiven of vallen. Dit omvat het gebruik van spanbanden, kettingen, bindmiddelen en andere beveiligingsmiddelen om de lading op zijn plaats te houden.

 4. Begeleiding en Vergunningen: Voor buitengewoon lange ladingen kan het nodig zijn om begeleiding te regelen en speciale vergunningen aan te vragen van de autoriteiten. Dit geldt vooral als de lading de wettelijke limieten overschrijdt.

 5. Routeplanning: Bij het vervoeren van lange ladingen is het essentieel om de route zorgvuldig te plannen en rekening te houden met obstakels zoals bruggen, tunnels, laaghangende elektriciteitsdraden en scherpe bochten.

 6. Zorgvuldige Belading: Het gelijkmatig verdelen en beladen van lange ladingen is belangrijk om de stabiliteit van het voertuig te behouden en het risico op kantelen te verminderen.

 7. Veiligheid: Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Chauffeurs moeten getraind zijn in het veilig vervoeren van lange ladingen, en er moeten veiligheidsprocedures worden gevolgd om ongelukken en letsel te voorkomen.

Het vervoeren van lange ladingen kan uitdagend zijn, maar met de juiste planning, uitrusting en naleving van de wetgeving kunnen deze vrachten veilig en efficiënt worden vervoerd. Het is ook belangrijk om samen te werken met logistieke experts en transportbedrijven die ervaring hebben met lange ladingen om het proces soepel te laten verlopen.