16 km bord 24 cm

BESTELLEN
  • Beschrijving

✅ 24 cm diameter.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending & je hoeft niet thuis te blijven (pakket past door de brievenbus).

16 KM bord

Op zoek naar een 16 km bord? VerbodsbordenOnline.nl heeft in het assortiment ook een 16 km bord opgenomen.

Het 16 km bordje kun je bij ons in ronde variant bestellen met een diameter van 24 cm.

De bevestiging van het 16 km bord is zeer gemakkelijk. Je kunt het beste 2 gaatjes boren (boven & onder). Vervolgens kun je het 16 km bordje met een schroef of tie-rib eenvoudig bevestigen.

Toch niet helemaal tevreden met het 16 km bordje? Geen punt! We bieden je namelijk 100% retourgarantie.

We kunnen het 16 km bordje snel aan je uitleveren. Door onze grote voorraad kunnen we de borden die besteld zijn tot 15:00 uur de volgende dag al bezorgen. De verzending is geheel gratis! Je hoeft ook niet thuis te blijven om het 16 km bordje in ontvangst te nemen. Het bordje past namelijk prima door de brievenbus.

Ben je op zoek naar een ander verbodsbord? We hebben ook uitrit vrijlaten borden, inrit vrijlaten borden, verboden te parkeren borden, verboden toegang borden, verboden voor honden borden en verboden te roken borden in ons assortiment.

Tractor Verkeersborden: De Betekenis en Belangrijkheid van 16 km Borden

Wanneer je op de openbare weg rijdt, kom je vaak verschillende verkeersborden tegen. Deze borden spelen een cruciale rol in het handhaven van de verkeersveiligheid en het reguleren van het verkeer. Een bijzonder soort verkeersbord dat je kunt tegenkomen, is het "16 km" bord voor tractoren. In deze blog gaan we dieper in op de betekenis en het belang van deze specifieke verkeersborden.

Wat zijn 16 km Borden voor Tractoren?

16 km borden voor tractoren, ook wel bekend als langzaam verkeer borden, zijn verkeersborden die aangeven dat tractoren en andere langzame voertuigen de weg gebruiken en dat de maximumsnelheid voor deze voertuigen beperkt is tot 16 kilometer per uur (ongeveer 10 mijl per uur). Deze borden zijn meestal rechthoekig en voorzien van het cijfer "16" in zwart op een witte achtergrond.

Waarom Zijn Deze Borden Belangrijk?

  1. Veiligheid: Het belangrijkste doel van deze borden is om de veiligheid op de weg te waarborgen. Tractoren en andere langzame voertuigen bewegen doorgaans veel langzamer dan andere voertuigen. Door de maximumsnelheid expliciet te vermelden, worden automobilisten gewaarschuwd voor het naderen van langzaam verkeer en worden potentieel gevaarlijke situaties voorkomen.

  2. Verkeersstroom: Het gebruik van deze borden helpt bij het reguleren van de verkeersstroom. Als automobilisten weten dat ze langzaam rijdend verkeer kunnen tegenkomen, kunnen ze hun snelheid aanpassen en anticiperen op mogelijke vertragingen. Dit helpt congestie en verkeersopstoppingen te voorkomen.

  3. Wettelijke Verplichting: Het negeren van deze borden kan leiden tot juridische gevolgen. Als een automobilist de maximumsnelheid niet verlaagt bij het naderen van een tractor of ander langzaam voertuig, kan dit resulteren in boetes en straffen voor verkeersovertredingen.

  4. Landbouw en Landelijk Leven: Tractoren spelen een essentiële rol in de landbouw en het landelijke leven. Ze worden gebruikt voor het bewerken van het land, vervoeren van gewassen en diverse andere landbouwactiviteiten. Het is van vitaal belang dat landbouwers hun tractoren veilig op de weg kunnen gebruiken om hun werkzaamheden uit te voeren.

Hoe Moeten Automobilisten Reageren op 16 km Borden voor Tractoren?

Wanneer automobilisten een 16 km bord voor tractoren tegenkomen, moeten ze onmiddellijk hun snelheid aanpassen aan de aangegeven maximumsnelheid van 16 kilometer per uur. Ze moeten ook extra voorzichtig zijn bij het inhalen van tractoren, aangezien deze voertuigen mogelijk groter en zwaarder zijn dan normale auto's en langzamer accelereren.

Het is ook essentieel om geduldig te zijn en langzaam rijdend verkeer de ruimte te geven om veilig te manoeuvreren. Het overtreden van de maximumsnelheid bij het passeren van een tractor kan niet alleen leiden tot boetes, maar ook tot gevaarlijke situaties op de weg.

Conclusie

16 km borden voor tractoren zijn van vitaal belang voor de verkeersveiligheid en het reguleren van het verkeer op de openbare weg. Ze herinneren automobilisten eraan om hun snelheid aan te passen wanneer ze langzaam rijdend verkeer naderen en dragen zo bij aan het verminderen van verkeersongevallen en het handhaven van een soepele verkeersstroom. Het is essentieel dat we allemaal deze borden respecteren en begrijpen, en dat we voorzichtigheid betrachten wanneer we tractoren en andere langzame voertuigen tegenkomen op de weg. Verkeersveiligheid is immers een gedeelde verantwoordelijkheid van alle weggebruikers.