Invalide borden

Invalide bord

BESTELLEN
invalide bord 20x25 cm
  • Beschrijving

✅ 20x25 cm.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending & je hoeft niet thuis te blijven (pakket past door de brievenbus).

Invalide bord (wit)

BESTELLEN
  • Beschrijving

✅ 52x11 cm.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending & GRATIS houder t.w.v. €4,95.

Invalide bord

Op zoek naar een invalide bord? We hebben mooie, unieke borden om een invalide parkeerplaats aan te duiden.

Allereerst hebben we een blauw/wit bordje met een afmeting van 20x25 cm met een afbeelding van een rolstoel. Dit aluminium bord heeft een dikte van 2 mm en kan eenvoudig opgehangen worden. Je kunt dan het beste in iedere hoek een gaatje boren en deze vervolgens bevestigen met kabelbinders (tie-ribs) of schroefjes.

Bijkomend voordeel van dit invalide bord is dat het prima door de brievenbus past. Het valt ruim binnen de marges van wat maximaal toegestaan is qua afmetingen voor de brievenbuspost. Je hoeft dan ook niet thuis te blijven om het pakket in ontvangst te nemen of te tekenen.

We hebben de bordjes ruimschoots op voorraad. Wanneer je het invalide bord voor 15:00 uur bestelt, wordt deze de volgende werkdag al bezorgd.

Naast het kleine blauw/witte bordje hebben we ook nog een wat grotere variant in ons assortiment opgenomen. Dit is een wit bord met zwarte letters met een afmeting van 52x11 cm. Net als het kleine bordje is dit bord ook gemaakt van aluminium met een dikte van 2mm. Om het ophangen van het bord wat gemakkelijker te maken doen we er een gratis houder bij ter waarde van €4,95. Je kunt het invalidebord eenvoudig in de houder schuiven. De houder is voorzien van vele gaten, waardoor je makkelijk met een tie-rib of schroefjes de plaat met houder kunt bevestigen op een paal of hek.

Deze borden worden vaak ook in combinatie met een inrit vrijlaten bord of een verboden toegang bord besteld.

Invalide Borden in het Verkeer: Een Gids voor Begrip en Respect

In het hedendaagse verkeer worden we omringd door een scala aan verkeersborden die ons begeleiden, waarschuwen en informeren. Een categorie van deze borden die vaak over het hoofd wordt gezien, maar van groot belang is, zijn de invalide borden. Deze borden zijn bedoeld om de mobiliteit en veiligheid van mensen met een handicap te waarborgen en verdienen onze aandacht en respect. In deze blog zullen we dieper ingaan op invalide borden in het verkeer, hun betekenis en het belang van naleving.

Wat zijn invalide borden?

Invalide borden zijn specifieke verkeersborden die ontworpen zijn om de rechten en behoeften van mensen met een handicap in het verkeer te beschermen. Deze borden hebben een herkenbaar ontwerp met het internationaal erkende symbool van toegankelijkheid: een witte stoel op een blauwe achtergrond. Ze kunnen verschillende vormen en maten hebben, maar hun boodschap is altijd duidelijk: respecteer de gereserveerde parkeerplaatsen voor mensen met een handicap.

Verschillende soorten invalide borden

  1. Invalide Parkeerborden: Het meest voorkomende type invalide bord is het parkeerbord. Deze borden geven aan dat de aangrenzende parkeerplaats is gereserveerd voor voertuigen die worden gebruikt door mensen met een handicap. Het negeren van deze borden kan leiden tot boetes en hinder voor degenen die echt afhankelijk zijn van deze speciale parkeerplaatsen.

  2. Gehandicaptenparkeerkaart vereist: Sommige invalide parkeerplaatsen vereisen dat bestuurders naast het parkeerbord ook een geldige gehandicaptenparkeerkaart tonen om er te mogen parkeren. Dit zorgt ervoor dat alleen degenen met een erkende behoefte aan toegankelijkheid van deze voorziening gebruikmaken.

  3. Invalide doorrijdborden: Naast parkeerborden zijn er ook invalide doorrijdborden die aangeven dat een bepaald gebied alleen toegankelijk is voor voertuigen met een gehandicaptenparkeerkaart. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor voetgangerszones of beperkte verkeersgebieden waar alleen bestuurders met een handicap mogen rijden.

Het belang van naleving

Het respecteren van invalide borden is niet alleen een kwestie van wettelijke verplichting, maar ook van medemenselijkheid en respect voor de behoeften van anderen. Hier zijn enkele redenen waarom naleving zo belangrijk is:

  1. Toegankelijkheid: Het reserveren van parkeerplaatsen en toegangsgebieden voor mensen met een handicap zorgt ervoor dat ze dezelfde kansen hebben om van openbare voorzieningen te genieten als iedereen. Dit bevordert inclusiviteit en gelijke kansen voor iedereen.

  2. Veiligheid: Het handhaven van speciale parkeerplaatsen voor mensen met een handicap zorgt ervoor dat ze dicht bij hun bestemming kunnen parkeren, wat hun veiligheid en mobiliteit verbetert.

  3. Wettelijke verplichting: In veel landen zijn er strenge boetes voor het negeren van invalide borden. Door de regels te volgen, voorkom je juridische problemen en draag je bij aan de handhaving van de wet.

Hoe kunnen we helpen?

Het is belangrijk om bewustzijn te verspreiden over invalide borden en het belang van naleving ervan. Als u getuige bent van schendingen, kunt u dit melden bij de bevoegde autoriteiten. Het is ook essentieel om andere weggebruikers aan te moedigen om deze borden te respecteren en bewust te worden van de behoeften van mensen met een handicap in het verkeer.

Kortom, invalide borden in het verkeer zijn veel meer dan alleen borden langs de weg. Ze vertegenwoordigen een engagement voor inclusiviteit, toegankelijkheid en respect voor iedereen. Door deze borden te begrijpen en te respecteren, dragen we bij aan een meer inclusieve en ondersteunende samenleving voor iedereen.